Ovnsbakte poteter med spekeskinke og fennikelremulade

Dette er skikkelig digg kosemat.

Ingredienser

Poteter

  • 4 bakepoteter
  • 2 pakker spekeskinke
  • 4 ss sprøstekt løk

Remuladesaus

  • 0,5 fennikel
  • 0,5 sellerirot
  • 1 dl syltet agurk
  • 0,8 purreløk
  • 2 ss dijonsennep
  • 1,5 dl lett majones
  • 1 dl ekstra lettrømme
  • 1,5 ss karri
  • salt
  • sort pepper
  • 0,5 sitron

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skyll eller børst av potetene. Tørk med papir og skjær et kryss i toppen eller stikk flere hull i potetene med en gaffel. Bak potetene på full effekt i mikroen i ca. 10-12 minutter og bak de ferdige i ovnen i 20 minutter til de er møre. Hvis du bruker bare ovn, blir steketiden ca. 55-60 minutter litt avhenging av størrelsen på potetene.
  2. Hakk sylteagurker, riv fennikel og sellerirot grovt på et rivjern. Bland resten av ingrediensene med grønnsakene i en skål og smak til remuladen med sitron, salt og pepper.
  3. Åpne poteten, legg i spekeskinke og en raus mengde remuladesaus. Kvern litt fersk pepper på toppen.