Tomatsalat med eplemarinade

Enkelt og veldig godt!

Ingredienser

Loff

  • 700 gr blandede tomater
  • pepper
  • salt
  • 1,5 ss olivenolje
  • 2 skiver fersk loff

Eplemarinade

  • 2 sjalottløk finhakket
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts brunt sukker
  • saft av 1 sitron
  • 1 ss vann
  • 2 dl eplesyltetøy
  • 2 ss grov sennep
  • salt
  • nymalt pepper

Slik gjør du

  1. Legg løk, olje, sukker, sitronsaft og vann i en kjele.
Kok opp vinaigretten og la den putre i et par minutter.
Tilsett eplesyltetøy og sennep. Vinaigretten skal være litt
flytende, men likevel tykk. Smak til med salt og pepper.
    Legg løk, olje, sukker, sitronsaft og vann i en kjele. Kok opp vinaigretten og la den putre i et par minutter. Tilsett eplesyltetøy og sennep. Vinaigretten skal være litt flytende, men likevel tykk. Smak til med salt og pepper.
  2. Del tomatene i to. Legg de i en skål, og bland med litt av
dressingen.
    Del tomatene i to. Legg de i en skål, og bland med litt av dressingen.
  3. Grill brødet gyllenbrunt og sprøtt. Riv brødet i biter og bland det med tomatsalaten.