Ingredienser
Dressing
-
0,5
dl
Mandler
-
4
dl
Frisk persille
-
2
fedd
Hvitløk
-
1
stk
Rød chili
-
2
dl
Olivenolje
-
1
ss
Eplesidereddik
Bønne-og aspargessalat
-
1
bunt
Asparges
-
0,5
dl
Olivenolje
-
2
stk
Sitroner
-
3
pakker
Ulike bønner
-
1
dl
Dillblader
-
1
dl
Persille
Slik gjør du
-
Varm opp grillen og lag dressingen. Rist mandlene gylne og sprø i en tørr stekepanne over middels varme. Avkjøl og finhakk sammen med persillen, hvitløken og chilien. Bland sammen med olje og eddik og smak til med salt og pepper. Sett til side.
-
Hold aspargesen i hver ende av stilken, mellom tommel og pekefinger, og bøy forsiktig til den knekker. Slik fjerner du den mest trevlete biten. Kast. Del aspargesen i to, på langs og pensle med olje. Del sitronene i to. Grill sitron og asparges med snittside ned til de har tydelige grillmerker. Aspargesen skal fremdeles være litt sprø når den er ferdig.
-
Skyll bønnene og bland dem i en bolle sammen med olje og urter. Vend inn aspargesen og dressingen. Har du ekstra dressing holder den seg på et glass i kjøleskapet i flere dager. Klem over saft fra de grillede sitronene ved servering.