Fennikel- og urtesalat

En smakfull salat som passer veldig godt til pølser og annen grillmat.

Ingredienser

Salat

  • 1 stk fennikel
  • 10 stk reddiker
  • 1 pose Baby leaf mix
  • 3 dl Blandede friske urter (f.eks. basilikum, koriander, persille, mynte og dill)

Dressing

  • 1 stk lime
  • 1 ts honning
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1,2 dl olivenolje
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 cm ingefærrot
  • 1 fedd hvitløk
  • flaksalt
  • nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Pisk sammen skallet av en halv lime og saften av hele, honning, eddik og olivenolje. Rens og finhakk chili (bruk ønsket mengde) og sjalottløk. Riv ingefær og hvitløk på den fineste raspen på rivjernet. Bland sammen og smak til med salt og pepper.
  2. Skjær fennikel og reddiker i så tynne skiver som mulig (bruk gjerne en mandolin). Dra av bladene på urtene og miks dem med resten av salaten. Vend inn dressingen rett før servering.