Fiken- og aprikosmarmelade med valnøtter

Denne hjemmelagede marmeladen blir garantert en suksess.

Ingredienser

Fiken- og aprikosmarmelade med valnøtter

  • 250 g Tørkede fikener
  • 250 g Tørkede aprikoser
  • 3 stk Appelsiner
  • 1 stk Vaniljestang
  • 3 ss Sukker
  • 50 g Valnøtter

Slik gjør du

  1. Skjær fikenene og aprikosene i bitte små biter og legg dem i en liten kjele. Press i appelsinsaften. Skrap ut frøene av vaniljestangen og legg dem i kjelen sammen med vaniljestangen og sukkeret. Sett på et lokk og kok opp. Reduser varmen og la det surre i ca. 40 min. under jevnlig omrøring. Tilsett litt mer appelsinsaft eller vann dersom marmeladen virker tørr. Fjern vaniljestangen. Hakk valnøttene og bland i. Avkjøl marmeladen og hell den over på et sterilt syltetøyglass.