Grillet blomkål med hvitløksyoghurt og urtesaus

Godt tilbehør som passer perfekt til grillmaten.

Ingredienser

Hvitløksyoghurt

  • 1 dl Gresk yoghurt
  • 0,3 fedd hvitløk
  • 0,3 stk skallet av sitron
  • 0,3 ts flaksalt
  • 0,5 stk rød chili
  • 0,5 fedd hvitløk
  • 2 dl frisk koriander, lett sammenklemt
  • 2 dl frisk persille, lett sammenklemt
  • 0,3 stk sitron, saften og skallet
  • 0,5 dl olivenolje
  • flaksalt
  • nykvernet pepper

Grillet blomkål

  • 1 stk blomkålhode
  • olivenolje til pensling
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,5 dl valnøtter
  • 1 ss eplesidereddik

Slik gjør du

  1. Bland yoghurten med finrevet hvitløk, sitronskall og salt og sett til side.
  2. Rens chilien og finhakk sammen med hvitløken i en foodprosessor. Legg i urtene og kjør til du har en grovhakket, jevn miks. Skrap ned fra sidene underveis. Tilsett finrevet sitronskall, sitronsaft og olje og kjør raskt sammen. Smak til med salt og pepper og la hvile frem til servering.
  3. Rens blomkålen for grønne blader. Del den deretter i to, fra blomst til stilk, og skjær så halvdelene i to, tre om mulig. Du ønsker å ende opp med 4-6 tykke skiver fra hvert hode. Pensle dem med olje og dryss over med salt. Grill blomkålbiffene på begge sider over direkte varme til de er møre. Rist valnøttene gylne og sprø i en tørr stekepanne på middels varme. Knus dem lett opp i mindre biter. Legg blomkålen på et serveringsfat, hell over eplesidereddiken og til slutt yoghurt og urtesaus tilfeldig rundt omkring. Topp med valnøtter.