Stekt grønnkål

Denne oppskriften passer perfekt som et litt sunnere tilbehør til middagen.

Ingredienser

  • 0,5 dl Pistasjnøtter
  • 2 pakker Grønnkål
  • 4 ss Olivenolje
  • 1 stk Rød chili
  • 1 dl Revet grana padano
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 ss Hvitvinseddik
  • 0,5 ts Honning

Slik gjør du

  1. Rist pistasjnøttene til de lukter aromatisk og har blitt sprø i en tørr stekepanne på middels varme og hakk grovt. Legg til side. Vask og tørk grønnkålen og riv forsiktig av stilkene. Prøv å holde bladbitene så store som mulig. Legg dem i en stor bolle, bland inn 2 ss olivenolje, en klype salt og pepper.
  2. Stek på begge sider til de er sprø, ikke brent. NB! Dette går lynraskt. Legg dem på et serveringsfat. Bland sammen finhakket chili, sitron, eddik og 2 ss olje i en skål. Smak til med salt og pepper og hell over bladene rett før servering. Topp med nøtter og grana padano revet i tynne flak med en grønnsaksskreller.