Grønne urter- og hvitløksmør, chili- og limesmør og pepper, pecorino og grana padano-smør

Grønne urter- og hvitløksmør, chili- og limesmør og pepper, pecorino og grana padano-smør

Lag ditt eget smaksatte smør til grillmaten på 1-2-3

Ingredienser

Grønne urter- og hvitløksmør

  • 2,5 dl Friske urter
  • 0,5 stk Hvitløksfedd
  • 225 gram Usaltet smør, romtemperert
  • 0,5 ts Revet sitronskall
  • 1 klype Salt og pepper

Pepper, pecorino og grana padano-smør

  • 2 ss pepperkorn
  • 4 dl Grana padano, finrevet
  • 225 g usaltet smør, romtemperert

Chili- og limesmør

  • 1 stk lime, finrevet skall
  • 0,5 stk lime, saften
  • 2 ts chilipulver
  • 0,3 ts cayennepepper
  • 225 g usaltet smør, romtemperert

Slik gjør du

  1. Finhakk urtene og hvitløken eller kjør dem i en foodprosessor. Tilsett smør, sitronskall, salt og pepper og kjør eller bland raskt sammen.
  2. Spre smøret utover i en linje på et bakepapir og rull det sammen til en tykk pølse. Pakk godt inn i plastfolie og legg i frysen. Etter en time har smaken satt seg på smøret og du kan skjære pene skiver av smøret.
  3. Rist pepperkornene i en tørr stekepanne på middels varme til de lukter aromatisk, ca. 2-3 minutter. Avkjøl og knus i en morter. Du kan også brette et kjøkkenpapir over dem og kjevle over til du har en blanding av finkvernet og grovt pepper. Bland det med resten av ingrediensene i en bolle.
  4. Spre smøret utover i en linje på et bakepapir og rull det sammen til en tykk pølse. Pakk godt inn i plastfolie og legg det i fryseren. Etter en time har smaken satt seg i smøret og du kan skjære det i pene skiver.
  5. Bland sammen alle ingrediensene godt i en bolle. Spre smøret utover i en linje på et bakepapir, rull det sammen til en tykk pølse og legg i fryseren. Etter en time har smaken satt seg i smøret, og du kan skjære pene skiver av det.