Hasselback-kålrot med cumin og røkt paprika

Du har sikkert hørt om hasselback-potet, men hva med hasselback-kålrot?

Ingredienser

Hasselback-kålrot med cumin og røkt paprika

  • 1 stk Stor kålrot
  • 2 ss Olivenolje
  • 2 ss Smør
  • 1 ts Røkt paprika
  • 1 ts Cumin
  • 0,5 ts Chilipulver
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 1 dl Drømmelett/Creme Fraîche /Gresk yoghurt
  • 1 neve Frisk koriander eller persille

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Skrell kålroten og skjær den i fire like store båter. Legg en og en båt på siden, legg en spisepinne på hver side (eller annet med ca. 0,5 - 1 cm høyde), og skjær fine snitt langsmed hele – pinnene hjelper deg å ikke skjære helt gjennom.
  3. Legg kålroten på et stekebrett med snittene opp, hell over oljen, fordel smøret i alle sprekkene og strø over krydderet.
  4. Bak dem i ca. 50 minutter, til de er gylne og sprø på toppen – bruk en skje og øs det smeltede smøret over et par ganger underveis.
  5. Server toppet med Drømmelett og grovhakket koriander.