Karri- og eplesild

Julesilden lager du enkelt og raskt selv.

Ingredienser

Karri- og eplesild

  • 4 stk Kryddersildfileter
  • 1 stk Syrlig eple
  • 1 stk Vårløk
  • 1 dl Majones
  • 2 ss Eplesidereddik
  • 3 ss Crème fraîche
  • 1 ts Sukker
  • 2 ss Karri
  • 4 stilker Frisk timian
  • 0,5 ts Finmalt pepper
  • Flaksalt

Slik gjør du

  1. Skyll og tørk filetene og skjær dem i biter på 2-3 cm. Skjær eplet i biter og vårløken i tynne skiver.
  2. Bland majones, eddik, crème fraîche, sukker, karri og finhakkede timianblader i en bolle. Vend inn sild, eplebiter og vårløk og legg blandingen i et pent glass med lokk.
  3. Silden holder seg i kjøleskapet i en uke.