Klementinmarmelade med pistasjnøtter

Klementinmarmelade med pistasjnøtter

Lag julemarmelade av klementiner.

Ingredienser

Klementinmarmelade med pistasjnøtter

  • 1 kg Klementiner
  • 1 stk Sitron
  • 5 dl Vann
  • 450 g Sukker
  • 0,3 ts Malt kanel
  • 1 stk Vaniljestang
  • 50 stk Pistasjnøtter

Slik gjør du

  1. Skrell halvparten av klementinene. Vask resten av klementinene og sitronen grundig. Skjær alle klementinene og sitronen i to. Legg snittflatene ned mot fjølen og skjær hver halvdel i to på langs og deretter i tynne skiver på tvers. Legg fruktskivene i en middels stor kjele sammen med vann, sukker, kanel og vaniljestangen snittet åpen på langs. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 1 time. Ha eventuelt i mer vann hvis marmeladen blir for tykk. Grovhakk nøttene og bland i. Fjern vaniljestangen. Ha marmeladen over på rengjorte glass, avkjøl og oppbevar mørkt og kaldt