Ingredienser
Klementinmarmelade med pistasjnøtter
-
1
kg
Klementiner
-
1
stk
Sitron
-
5
dl
Vann
-
450
g
Sukker
-
0,25 ts Malt kanel
-
1
stk
Vaniljestang
-
50
stk
Pistasjnøtter
Slik gjør du
-
Skrell halvparten av klementinene. Vask resten av klementinene og sitronen grundig. Skjær alle klementinene og sitronen i to. Legg snittflatene ned mot fjølen og skjær hver halvdel i to på langs og deretter i tynne skiver på tvers.
Legg fruktskivene i en middels stor kjele sammen med vann, sukker, kanel og vaniljestangen snittet åpen på langs. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 1 time. Ha eventuelt i mer vann hvis marmeladen blir for tykk.
Grovhakk nøttene og bland i. Fjern vaniljestangen. Ha marmeladen over på rengjorte glass, avkjøl og oppbevar mørkt og kaldt