Lun potetsalat

Lun potetsalat

Med vårløk, sukkererter og egg.

Ingredienser

  • 700 gram Nypoteter
  • 2 stk Egg
  • 15 stk Reddik
  • 2 stk Vårløk
  • 1 pakke Sukkererter
  • 2 dl Kapers
  • 1 neve Persille
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 ss Eplesidereddik
  • 1 ss Dijonsennep
  • 1,5 dl Olivenolje

Slik gjør du

  1. Skrubb potetene og kutt dem i grove biter. Damp dem til de akkurat er ferdigkokt og du enkelt kan stikke en gaffel inn uten at de faller sammen. Avkjøl. Hardkok eggene (8 minutter i kokende vann) og skyll øyeblikkelig i iskaldt vann før du skreller dem og deler hvert egg i fire. Skjær reddikene i løvtynne skiver (bruk gjerne en mandolin) og snitt vårløken og sukkerertene fint i diagonale strimler.
  2. Skyll kapersen og grovhakk sammen med persillen. Pisk sammen sitronsaft og sennep. Hell deretter i oljen i en tynn stråle mens du fortsetter å piske til du har en tykk vinaigrette. Smak til med salt og pepper. Legg til slutt potetene i en stor serveringsbolle sammen med grønnsakene, persillen, kapersen og dressingen. Vend det hele forsiktig sammen og topp med egg.