Ovnsbakt potetsalat med sprø sjalottløk- og sitronolje

Prøv en helt ny variant av potetsalat. Denne er ovnsbakt.

Ingredienser

Ovnsbakt potetsalat

  • 650 g Poteter
  • 3 ss Olivenolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 neve Frisk gressløk evt. persillen koriander eller vårløk

Sprø sjalottløk- og sitronolje

  • 3 ss Sjalottløk
  • 0,5 stk Sitron, kun skallet
  • 1x3 cm Frisk ingefær
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1,5 dl Rapsolje
  • 1 ss Gresskarkjerner
  • 1 ts Chilipulver
  • 1 ss Honning
  • 0,5 ts Salt

Slik gjør du

  1. Snitt løken fint. Vask sitronen og skjær av sitronskallet med en potetskreller. Bruk en skarp kniv og fjern det meste av den hvite hinnen før du snitter skallet i fine strimler. Finhakk ingefær og hvitløk.
  2. Varm opp oljen i en tykkbunnet kjele på middels lav varme og ha i løken. Når den er gyllen tar du den ut og lar den renne av seg på et kjøkken-/avispapir.
  3. Hell gresskarkjernene i kjelen og stek dem til de har fått litt farge. Trekk kjelen av varmen. Tilsett sitron, ingefær, hvitløk, chilipulver, honning og salt og rør godt om.
  4. Når oljen er helt avkjølt legger du i den sprøstekte løken (legger du den i mens den fortsatt er varm blir løken myk igjen).