Ovnsbakte rotgrønnsaker med honning, chili og lime

Grønnsakene smaker ekstra godt når de er ovnsbakte.

Ingredienser

Ovnsbakte grønnsaker

  • 500 g Rotgrønnsaker (kålrot, gulrot, pastinakk, sellerirot, persillerot, potet, søtpotet)
  • 2 ss Raps- eller olivenolje
  • 1 god klype Salt
  • 1 neve Frisk koriander eller persille til servering

Gresskarkjerne-topping

  • 0,5 dl Gresskarkjerner
  • 3 ss Olivenolje
  • 1,5 ss Honning
  • 0,5 ts Chilipulver
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 0,5 stk Lime

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 190 grader.
  2. Skrell grønnsakene og skjær dem i staver eller grove terninger på omtrent lik størrelse. Legg dem i en haug på et stekebrett, hell over oljen og vend dem godt inn.
  3. Fordel bitene godt utover, strø over salt og bak dem til de er myke inni og gylne i kantene, ca. 45 minutter, avhengig av størrelsen.
  4. Legg grønnsakene på et serveringsfat, hell over gresskarkjerne-toppingen og avslutt med grovhakkede urter.
  5. Rist gresskarkjernene gylne over middels varme i en liten kjele. Fjern kjelen fra varmen og tilsett olje, honning, chilipulver og salt.
  6. Riv i skallet fra limen og press i saften. Rør blandingen godt sammen og la det stå og godgjøre seg i noen minutter. Blir blandingen kald og stiv er det bare å varme den opp igjen til den blir rennende.