Ovnsbakte søtpoteter med kanel og rosmarinsmør

Ha disse potetene som tilbehør eller spis dem som egen rett.

Ingredienser

  • 1 dl hasselnøtter
  • 3 stk middels eller 2 store søtpoteter
  • 2 ss oliven- eller rapsolje
  • 1 ts flaksalt
  • 2 ts kanel
  • 50 g smør
  • 1 ss honning
  • 2 stilker romarin
  • 2 dl naturell yoghurt

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Rist hasselnøttene på et stekebrett til den brune hinnen sprekker opp. Avkjøl dem, gni av hinnene og grovhakk nøttene. Hev ovnstemperaturen til 220 grader.
  3. Skrubb søtpotetene, del dem i to på langs og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Hell over olje, 0,5 ts salt og kanel og vend dem godt inn, så begge sider er dekket.
  4. Legg dem med snittsiden ned og bak dem til de er møre og har fått en fin stekeskorpe, ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen.
  5. Smelt smøret i en liten kjele. Når det lukter nøtteaktig og har fått en gyllen farge, fjerner du det fra varmen og tilsetter honning, finhakkede blader av 1 rosmarinstilk og en klype salt.
  6. Rør sammen yoghurt med 1/4 ts salt og spre utover et serveringsfat. Legg på søtpotetene, strø over nøttene og hell over smøret.
  7. Pynt med små kvaster av den andre rosmarinstilken.