-
Forvarm ovnen til 180 grader.
-
Rist hasselnøttene på et stekebrett til den brune hinnen sprekker opp. Avkjøl dem, gni av hinnene og grovhakk nøttene. Hev ovnstemperaturen til 220 grader.
-
Skrubb søtpotetene, del dem i to på langs og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Hell over olje, 0,5 ts salt og kanel og vend dem godt inn, så begge sider er dekket.
-
Legg dem med snittsiden ned og bak dem til de er møre og har fått en fin stekeskorpe, ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen.
-
Smelt smøret i en liten kjele. Når det lukter nøtteaktig og har fått en gyllen farge, fjerner du det fra varmen og tilsetter honning, finhakkede blader av 1 rosmarinstilk og en klype salt.
-
Rør sammen yoghurt med 1/4 ts salt og spre utover et serveringsfat. Legg på søtpotetene, strø over nøttene og hell over smøret.
-
Pynt med små kvaster av den andre rosmarinstilken.