Paprika- og restebrøddip

Sunn dipp som kan brukes til det meste!

Ingredienser

  • 2,5 stk Rød paprika
  • 1,2 dl Valnøtter
  • 0,5 dl Smuler av restebrød
  • 1 ss Olivenolje
  • 0,5 ss Sitronsaft
  • 0,5 ts Cumin
  • 0,3 ts Cayennepepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 250 grader. Del paprikaen i to, fjern frøene og stek dem med skinnet opp i 20 minutter. Ta ut de stekte paprikaene, legg dem i en plastpose og knyt igjen i ett minutt. Når du tar dem ut av posen igjen, fjerner du enkelt skallet. Legg de skrelte paprikaene i en foodprosessor.
  2. Rist valnøttene i en tørr stekepanne til de er gylne. Legg dem i foodprosessoren sammen med resten av ingrediensene. Kjør alt til du har en jevn konsistens på dippen. Smak til med salt.