Sellerirot coleslaw

Prøv coleslaw av sellerirot til pølser, storfe, kylling og burgere.

Ingredienser

Sellerirot coleslaw

  • 1 stk Sitron
  • 500 g Sellerirot
  • 1 neve Valnøtter
  • 5 ss Majones
  • 1 ts Dijon sennep
  • 1 klype Sukker
  • 1 liten neve Frisk persille
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Riv sitronskallet fint og legg det tildekket i en liten skål. Klem saften av halve sitronen i en stor bolle med kaldt vann.
  2. Skrell selleriroten med en skarp kniv og skjær den i tynne skiver. Stable skivene oppå hverandre og skjær dem i tynne strimler. Legg dem i sitronvannet så de ikke blir brune.
  3. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne (eller i ovnen på 180 grader), grovhakk dem og legg dem til side.
  4. Pisk sammen majones, resten av sitronsaften, sennep og sukker og smak til med salt og pepper.
  5. Hell av vannet på selleriroten og tørk den på et kjøkkenpapir. Vend den godt inn i dressingen og la den godgjøre seg i 15 minutter.
  6. Topp med valnøtter, finhakket persille og sitronskall og server.