Stekt ris med egg og kylling

Stekt ris med egg og kylling er veldig godt, og det er også veldig enkelt å lage hjemme.

Ingredienser

Stekt ris med egg og kylling

  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 stk Vårløk
  • 0,5 stk Gulrot
  • 0,5 stk Kyllingfilet
  • 50 g Kokt skinke
  • 1 stk Egg
  • Raps- eller solsikkeolje til steking
  • Salt og pepper
  • 200 g Kokt ris
  • 0,5 boks Hermetisk mais
  • 25 g Grønne erter
  • 0,5 ss Soyasaus
  • 50 g Pillede reker

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløken og snitt vårløken fint. Skjær gulroten, kyllingen og skinken i tynne strimler.
  2. Visp sammen egget i en skål. Varm litt olje i en wok eller stor stekepanne over høy varme.
  3. Krydre kyllingen med salt og pepper, stek den og legg den til side.
  4. Tilsett mer olje dersom det trengs og fres hvitløk og vårløk raskt under omrøring. Tilsett gulrøttene og fres dem til de så vidt er møre.
  5. Hell i risen og stek videre mens du rører til den blir blank. Tilsett mais, erter, skinke, kylling og soyasaus og rør alt godt sammen.
  6. Lag et lite ”rede” i pannen og hell i egget. Rør fra midten til det stivner, omtrent som eggerøre.
  7. Tilsett rekene, vend sammen og server straks.