Sunnere coleslaw med nykål

Sunnere coleslaw med nykål

Det som er så fint med å bruke nykål i en coleslaw, er at den blir mye lettere og mer luftig enn en klassisk variant. En coleslaw er et enkelt tilbehør å lage til sommerens grllmat eller fiskeretter.

Ingredienser

Coleslaw

  • 0,5 stk kålhode
  • 1 stk Syrlig eple
  • 2 stk Gulrøtter
  • 1 liten Rødløk

Dressing

  • 100 g Lettrømme eller yoghurt naturell
  • 1 ss Sitronsaft
  • 2 ts Hvitvinseddik
  • 2 ts Sennep dijon
  • Litt salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Del kålhodet i to og skjær ut stilken. Legg kålen med snittflaten ned og snitt så tynt du klarer, slik at du får fine, tynne strimler. Ha det i en stor bolle.
  2. Skrell og riv gulrøttene grovt og ha det i bollen.
  3. Del eplet i to. Del så igjen i tynne skiver, så i staver. Ha i det i bollen sammen med det andre.
  4. Skrell og del løken i to. Snitt i tynne skiver. Bland inn.
  5. Ha yoghurt eller lettrømme i en liten bolle. Bland inn eddik og olje. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Vend dressingen godt inn i coleslawen.