Tilbehør til pølser

Tilbehør til pølser

Pølser er godt, men blir enda bedre med skikkelig digg tilbehør. Her får du tre ulike varianter.

20 min
Enkel

Slik gjør du

Grillet brokkolirelish

  1. For grillet brokkolirelish starter du med å forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme. Del brokkolihodet i små buketter og skjær stilkene i staver. Vend dem inn i 1 spiseskjeer olje og spre dem utover et stekebrett. Strø over litt salt og bak i ca. 20 minutter til de har fått fin farge og har myknet litt. Finhakk dem og legg dem i en bolle. Finhakk hvitløk, kruspersille, kapers og sjalottløk og ha i. Riv i sitronskallet og klem i saften. Smak til med salt og pepper.

Grillet paprika og apetina-røre

  1. Lag grillet paprika og apetina-røre ved å forvarme ovnen til 200 grader over- og undervarme. Skjær hver paprika i åtte båter, og fjern stilkene og frøene. Vend dem inn i 1 spiseskjeer olivenolje og spre utover et bakepapirkledd stekebrett. Strø over litt salt og bak i ca. 40 minutter til paprikaen er myk og har fått god farge i kantene. Grovhakk bitene og legg dem i en bolle. Legg i Apetina, finrevet hvitløk, grovhakket basilikum, 2 spiseskjeer olje, finrevet sitronskall og sitronsaft. Rør det sammen med en gaffel til en grov mos og smak til med salt.

Hurtigsyltet sjalottløk

  1. Lag hurtigsyltet sjalottløk ved å skrell løk, del de i to på langs og skjær dem i tynne båter. Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kjele, legg i løken og fjern kjelen fra varmen. Server når blandingen er avkjølt. Lag litt ekstra når du først er i gang, så oppbevarer du resten på et glass i kjøleskapet.