Tilbehør til pølser

Ingredienser

Grillet brokkolirelish

  • 1 brokkoli
  • 0,7 dl olivenolje
  • 0,5 fedd hvitløk
  • 1 neve frisk kruspersille
  • 2 ss kapers
  • 1 sjalottløk
  • 0,5 sitron
  • 0,5 ts flaksalt
  • 0,3 ts nykvernet pepper

Grillet paprika og apetina-røre

  • 2 røde paprikaer
  • 3 ss olivenolje
  • 1 pk. Apetina
  • 0,5 fedd hvitløk
  • 0,5 sitron
  • 1 neve frisk basilikum
  • 0,5 ts flaksalt

Hurtigsyltet sjalottløk

  • 0,5 dl eplesidereddik
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 5 sjalottløk

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
  2. Del brokkolihodet i små buketter og skjær stilkene i staver. Vend dem inn i 1 ss olje og spre dem utover et stekebrett. Strø over litt salt og bak i ca. 20 minutter til de har fått fin farge og har myknet litt. Finhakk dem og legg dem i en bolle.
  3. Finhakk hvitløk, kruspersille, kapers og sjalottløk og ha i. Riv i sitronskallet og klem i saften. Smak til med salt og pepper.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme. Skjær hver paprika i åtte båter, og fjern stilkene og frøene. Vend dem inn i 1 ss olivenolje og spre utover et bakepapirkledd stekebrett. Strø over litt salt og bak i ca. 40 minutter til paprikaen er myk og har fått god farge i kantene. Grovhakk bitene og legg dem i en bolle.
  5. Legg i Apetina, finrevet hvitløk, grovhakket basilikum, 2 ss olje, finrevet sitronskall og sitronsaft. Rør det sammen med en gaffel til en grov mos og smak til med salt.
  6. Skrell løken, del dem i to på langs og skjær dem i tynne båter.
  7. Kok opp eddik, sukker og vann i en liten kjele, legg i løken og fjern kjelen fra varmen. Server når blandingen er avkjølt.