Ingredienser
Blomkålgrateng
-
1
Blomkål
-
4
Sjalottløk
-
2
fedd
Hvitløk
-
2
ss
Olivenolje
-
2
ss
Maisstivelse
-
1
boks
Kokosmelk lett
-
3
dl
Fløte
-
1
ts
Gurkemeie
-
Salt
-
Pepper
-
1
dl
Mandler eller hasselnøtter
-
2
dl
Knust, gammelt brød eller griljermel
-
2
ss
Olivenolje
-
1
neve
Timian
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 220 grader.
Del blomkål i små buketter. Kutt sjalottløk i båter og grovhakk hvitløk. Surr alt i litt olje i en gryte til løken er myk. Strø over maizena. Hell i kokosmelk og fløte, kok opp. Ha i gurkemeie, salt og pepper. Skru ned til lav varme og la syde under omrøring til det tykner noe. Hell over i en ildfast form. Grovhakk nøtter og dryss over gratengen sammen med smuler av gammelt brød. Drypp over litt olivenolje og stek midt i ovnen til gratengen har gyllen farge og brød og nøtter er sprø. Serveres med frisk timian.
-
Tips: For en lettere variant velg to bokser lett kokosmelk og dropp fløten, da halverer du nesten kalori-innholdet per porsjon.