Brokkolibiffer med stekte epler, kål og nøttesmør

Fin balanse mellom protein, fiberrike karbohydrater og sunne fettsyrer. Mye E- og C-vitamin og antioksidanter.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 ss rapsolje
  • 1 bunt brokkoli
  • 4 kokte poteter
  • 2 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss rapsolje
  • 400 g kål
  • 2 stk epler
  • 50 g smør
  • 1 dl valnøtter
  • timian til servering

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Rasp brokkoli. Mos poteter og bland det sammen med potetmel, egg, salt og pepper. Ha i raspet brokkoli. Form røren til 4 store biffer og stek dem på høy varme til de får fin stekeflate. Legg dem så i en ildfast form og etterstek i ovnen i ca. 10 minutter.
  3. Mens du venter på at biffene skal bli klare, strimler du kål og skjærer epler i tynne båter. Stek dem i en panne med olje i ca. 5 minutter.
  4. Samtidig tar du pannen du stekte biffene i og smelter smør i den. Knekk valnøtter med hendene og la dem steke forsiktig i smøret til det er brunt.
  5. Legg stekt kål og epler ut over tallerkenene og legg en biff på hver tallerken. Topp det hele med det varme, nystekte nøttesmøret, og pynt med fersk timian.