Gulrotbiffer med pepperrot- og appelsindressing

Gir deg mye betakaroten, kalsium og protein.

Ingredienser

Gulrotbiff

  • 800 g gulrot
  • 2 stk Egg
  • 3 ss Maizena
  • 0,5 dl Sesamfrø
  • 1 ss tørket estragon
  • Salt og sort pepper
  • 3 ss Rapsolje

Dressing

  • 1 stk appelsin
  • 3 dl kvarg
  • 1 ss Pepperrot fra tube

Slik gjør du

  1. Skrell og rasp gulrøtter. la dem renne av i en sil, press dem litt sammen sa° væsken renner ut. bland egg og maizena og ha det sammen med gulrøttene. Tilsett sesamfrø og estragon. Smak til med salt og pepper. bland alt godt sammen. Form tynne, flate kaker av røren. Varm opp olje i en panne og stek gulrotbiffer i omganger, ca. 5 min pa° hver side. Tilsett gjerne mer olje, det er godt na°r de er litt sprø.
  2. Vask appelsin og riv skallet. bland sammen kvarg, appelsinsaft, appelsinskall og pepperrot. Smak til med litt salt. Server gulrotbiffer med frisk salat, dipp og eventuelt fullkornspasta, fullkornsris eller grønnsakspasta. Du kan ogsa° servere dem pa° grovt brød.