Ovnsstekt blomkål med hakket egg, gressløk og brunet smør

En rett du vil elske!

Ingredienser

Ovnsstekt blomkål med hakket egg, gressløk og brunet smør

  • 1 stk blomkål
  • 1,5 ss smør
  • 1 stk sitron, saften
  • 0,5 ts salt
  • kvernet pepper
  • 4 stk egg
  • 1 potte gressløk
  • 1 potte dill
  • 100 g smør

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader.
  2. Skjær blomkål i tykke skiver. Legg blomkålskivene i en ildfast form. Legg på noen klatter smør og press over sitron. Strø over salt og litt kvernet pepper. La retten bake i ovnen i ca 25-30 minutter.
  3. Kok 4 egg til de er hardkokte og hakk i grove biter. Finhakk gressløk og plukk av noen fine dusker dill. Brun 100 g smør i en stekepanne.
  4. Ta formen ut av ovnen når blomkålen er myk (Tiden kan variere noe - kjenn etter med en kniv eller gaffel). Strø hakket egg og gressløk i to rader over blomkålen og hell over brunet smør. Dryss over dill og server.