Potet og spinatgryte med frø og koriander

Gir mye sunne enumettede fettsyrer, jern, E-vitamin, C-vitamin og K-vitamin

Ingredienser

Potet og spinatgryte

  • 1 stk Gul løk
  • 3 fedd Hvitløk
  • 3 ss Nøytral olje
  • 0,5 stk Rød chili
  • 2 cm Ingefær
  • 1 ts Cumin
  • 0,5 ts Gurkemeie
  • Salt
  • Pepper
  • 500 g Poteter med skall
  • 4 dl Vann
  • 1 pose Spinat
  • 2 ss Tomatpure
  • 3 dl Yoghurt
  • 2 dl Blandede nøtter og frø mandel, solsikkekjerner, ca shewnøtter, gresskarkjerner, peanøtter, sesamfrø.
  • 1 potte Frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær gul løk i båter og grovhakk hvitløk. Varm opp olje i en stor kjele og surr løken myk noen minutter. Tilsett finhakket chili og ingefær. Surr noen minutter til. Tilsett krydder. Del poteter i biter, ha i gryten og hell på vann. La alt småkoke til potetene er myke. Tilsett spinat og la den bli myk i gryten. Bland sammen tomatpuré og yoghurt. Dra kjelen vekk fra varmen og rør inn yoghurten, det må ikke koke da kan yoghurten klumpe seg. Tørrrist nøtter og frø i en tørr stekepanne. Server gryten med frisk koriander og frø/nøtter.