Ingredienser
Potet og spinatgryte
-
1
stk
Gul løk
-
3
fedd
Hvitløk
-
3
ss
Nøytral olje
-
0,5
stk
Rød chili
-
2
cm
Ingefær
-
1
ts
Cumin
-
0,5
ts
Gurkemeie
-
Salt
-
Pepper
-
500
g
Poteter med skall
-
4
dl
Vann
-
1
pose
Spinat
-
2
ss
Tomatpure
-
3
dl
Yoghurt
-
2
dl
Blandede nøtter og frø
mandel, solsikkekjerner, ca shewnøtter, gresskarkjerner, peanøtter, sesamfrø.
-
1
potte
Frisk koriander
Slik gjør du
-
Skjær gul løk i båter og grovhakk hvitløk. Varm opp olje i en stor kjele og surr løken myk noen minutter. Tilsett finhakket chili og ingefær. Surr noen minutter til. Tilsett krydder. Del poteter i biter, ha i gryten og hell på vann.
La alt småkoke til potetene er myke. Tilsett spinat og la den bli myk i gryten. Bland sammen tomatpuré og yoghurt. Dra kjelen vekk fra varmen og rør inn yoghurten, det må ikke koke da kan yoghurten klumpe seg. Tørrrist nøtter og frø i en tørr stekepanne.
Server gryten med frisk koriander og frø/nøtter.