Rødbetrisotto med gulrot, fennikel og lime

Denne risottoen gir deg mye kostfiber, antioksidanter og folat.

Ingredienser

  • 3 terninger grønnsaksbuljong + 1liter vann
  • 1 stk Fennikel
  • 3 ss Olivenolje
  • 2 stk Sjalottløk
  • 5 dl Risotto-ris
  • 2 stk Gulrøtter
  • 1 dl Rødbetsaft, fra rødbeter på glass
  • 2 stk Saften fra lime
  • 0,5 potte Persille
  • 50 g revet Grana padano
  • Sort pepper
  • 2 dl Rødbeter på glass, grovhakket

Slik gjør du

  1. Kok opp 1 liter vann sammen med buljong. Skjær fennikel tynt med en mandolin eller ostehøvel og legg i en bolle med kaldt vann. Sett i kjøleskapet slik at fennikelen krøller seg og blir ekstra sprø.
  2. Varm olje i en stor kjele eller stekepanne, finhakk sjalottløk og ha i oljen. La løken bli myk og blank før du tilsetter risottoris og lar det surre litt med løken. Finhakk gulrøtter og ha i risen sammen med rødbetsaft og saften fra 2 lime. Deretter heller du buljong i risen, litt etter litt. la det nesten koke inn, før du heller i mer.
  3. Gjenta til risen er ferdigkokt. Det tar ca. 15 - 20 min. Ha i en halv potte finhakket persille, Grana Padano, pepper og grovhakkede rødbeter. Server med sprø fennikel, litt frisk persille og ekstra revet ost.