Sprø aubergine med hvitløksyoghurt

Ingredienser

Sprø aubergine med hvitløksyoghurt

  • 2 stk aubergine
  • 0,5 ts havsalt
  • 200 g quinoagryn
  • 30 g revet parmesan
  • 1 potte basilikum
  • 1,5 ss dijonsennep
  • 3 ss olivenolje

Hvitløksyoghurt

  • 2 fedd hvitløk
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 1 neve kruspersille
  • 0,5 stk sitron
  • salt
  • sort pepper malt

Slik gjør du

  1. Del opp aubergine i skiver á 1 1/2 cm. Strø over havsalt. La ligge i ca. 10-15 minutter slik at væsken trekker ut. Tørk av overflødig væske og salt med husholdningspapir.
  2. Bland quinoagryn, parmesan og hakket basilikum i en bolle og smak til med salt og pepper. Smør sennep på begge sider av aubergineskivene. Rull dem i quinoablandingen.
  3. Varm en stekepanne med litt olivenolje. Stek aubergineskivene på middels varme i et par minutter til de får en sprø og gyllenbrun overflate. Bruk en kniv eller gaffel for å kjenne om kjøttet er mykt.
  4. Skrell og hakk hvitløk i fine biter. Hell yoghurt i en skål. Rør inn hvitløk, hakket kruspersille, presset sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  5. Server varm aubergine med hvitløksyoghurt.