Blomkålris og kikertstuing

Blomkålris og kikertstuing

Mettende, vegetarisk og velsmakende.

Ingredienser

  • 1 stk Blomkål
  • 1 dl Mandler
  • 2 ss Olivenolje
  • 0,5 ts Sitron, skallet
  • 100 gram Chorizo
  • 3 fedd Hvitløk
  • 2 pakker Kikerter

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 200 ̊C. Rasp blomkålen grovt på en stekeplate (stilken også), og vend inn hakkede mandler, olje, salt og pepper. Spre det jevnt utover og stek i ovnen i 10-15 minutter. Blomkålen skal myknes, men ikke få farge.
  2. Strimle chorizoen og hakk løken. Stek dem på middels varme til løken har blitt myk og blank. Ha finnhakket hvitløk og krydder. Rør godt om og stek ett minutt. Rør inn tomatpureen. Tilsett tomatene og la det putre i noen få minutter. Skyll og ha i kikertene sammen med spinaten.Tilsett ev. litt vann.
  3. Når kikertene er varme er stuingen klar: Smak til med salt og pepper. Bland inn revet sitronskall i blomkålrisen, legg den i fire skåler og hell over stuing. Topp med hakket persille og server med et par båter sitron.