Blomkålris og kikertstuing

Mettende, vegetarisk og velsmakende.

Ingredienser

  • 1 stk Blomkål
  • 1 dl Mandler
  • 2 ss Olivenolje
  • 0,5 ts Sitron, skallet
  • 3 fedd Hvitløk
  • 2 pakker Kikerter
  • 1 stk Rødløk
  • 1 ss Cumin
  • 1 ss Paprikapulver
  • 2 bokser Hakkede tomater
  • 200 g Spinat
  • 1 neve Persille
  • 1 ss Tomatpuré

Slik gjør du

  1. Rens blomkålen, og riv den grovt på et rivjern. Alternativt kan du kjøre den i en hurtigmikser, til det ligner ris.
  2. Ha litt olje i en stekepanne, og stek blomkålrisen i ca. 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper. Sett til side mens du lager resten.
  3. Hakk løken. Stekes på middels varme til løken har blitt myk og blank, før du tilsetter finhakket hvitløk og krydder. Rør godt om og stek i 2-3 minutter.
  4. Rør inn tomatpureen. Tilsett tomatene og la det putre i noen få minutter.
  5. Skyll kikertene og ha i pannen sammen med spinaten. Tilsett eventuelt litt vann. Når kikertene er varme er stuingen klar. Smak til med salt og pepper.
  6. Bland inn revet sitronskall i blomkålrisen, legg den i fire skåler og hell over stuing. Topp med hakket persille og server med et par båter sitron. Velbekomme!