Grillet salat av squash og paprika

Ingredienser

  • 2 squash
  • 2 røde paprika
  • 1 sjalottløk
  • 1 pakke ruccula
  • 1 rød chili (kan sløyfes)
  • 7 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 2 ss pistasjkjerner
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær squashen i skiver på skrått, så du får dem så lange som mulig, ca. 1 cm. tykke. Rens paprikaene og kutt dem i grove båter.
  2. Legg grønnsakene 30 minutter i en stor bolle, hell over 1-2 ss olje og en klype salt og vend dem godt inn.
  3. Grill squashen direkte på risten og paprikaen på et folieark, så den ikke faller gjennom. Vend dem når de har fått fine grillmerker, og har begynt å bli myke.
  4. Finhakk sjalottløk og chili, og bland med eddik og en klype salt og pepper i en liten skål. Pisk gradvis inn 6 ss olje, slik at dressingen blir kremet.
  5. Vend sammen ruccula, de grillede grønnsakene og dressingen, og topp med grovhakkede pistasjkjerner. Server straks.