Julefalaffel med bakt gulrothummus og myntedressing

Julefalaffel med bakt gulrothummus og myntedressing

Skikkelig kosemat helt uten kjøtt.

Ingredienser

Falafler

  • 2 pk Kikerter
  • 0,5 stk Rødløk
  • 0,5 potte Koriander
  • 0,3 ts Cayennepepper
  • 0,3 ts Malt nellik
  • 0,3 ts Malt kardemomme
  • 2 ss Finrevet appelsinskall
  • 1 stk Egg (kan sløyfes)
  • 0,3 ts Salt
  • 0,3 ts Nykvernet pepper
  • 3 ss Appelsinjuice
  • Nøytral olje til frittering
  • 1 4-8 Grove tortillalomper til servering

Gulrothummus

  • 1 pk Kikerter
  • 200 g Gulrot
  • 0,5 stk Løk
  • 0,5 dl Olivenolje
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper

Salat

  • 0,5 stk Hodekål
  • 0,5 stk Rødkål
  • 1 stk Gulrot
  • 1 stk Granateple
  • 1 pk Babyleaf
  • 1 dl Hasselnøtter

Myntedressing

  • 2 dl Yoghurt
  • 0,5 stk Sitron, saften
  • 0,5 potte Mynte
  • 0,5 ts Salt
  • 0,3 ts Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Tilbered falaflene mens grønnsakene står i ovnen. Skrell rødløken, skjær den i grove biter og finhakk den i en foodprosessor. Skyll kikertene og legg dem i sammen med resten av falafelingrediensene bortsett fra appelsinjuicen. Kjør blandingen til du har en jevn og fast masse – spe på med juice underveis. Form deigen til små boller og stek dem gylne og sprø i en stekepanne med litt olivenolje på middels varme. Server falaflene i tortillalefser, sammen med salat, hummus og myntedressing.
  2. Forvarm ovnen til 190 grader. Skrell gulrøttene og løken til hummusen og skjær dem i skiver. Legg dem i en ildfast form med olivenolje, salt og pepper og bak dem i ovnen i ca. 25 min. Legg de ferdige grønnsakene i en foodprocessor. Skyll kikertene, legg dem sammen med grønnsakene og kjør alt til en fin masse. Spe på med olivenolje til du har ønsket konsistens og smak til med salt og pepper.
  3. Snitt kålen og gulroten i strimler. Rist hasselnøttene gylne i en tørr stekepanne på middels varme, avkjøl og gni av den brune hinnen. Bryt opp granateplet og plukk ut kjernene. Vend sammen Babyleaf, kål, gulrot, granateple og hakkede hasselnøtter i en salatbolle.
  4. Bland yoghurt, sitronsaft, mynteblader, salt og pepper med en stavmikser til du har en jevn og fin dressing.