-
Forvarm ovnen til 200 grader. Skyll kikertene, spre dem utover et tørkepapir og klapp dem tørre.
-
Kjør sammen løk, persille, koriander og nøtter i en foodprosessor til det er jevnt og grovt hakket. Riv eller finhakk hvitløken. Legg den i med kikertene og resten av ingrediensene og kjør det raskt sammen til blandingen er finhakket.
-
Pensle en bakepapirdekket stekeplate godt med olje (for en god stekeskorpe), rull deigen ut til små boller på størrelse med golfballer og fordel dem utover platen.
-
Bak dem i ca. 15 minutter til de er gylne og sprø utenpå – vend dem underveis.
-
Rør sammen tinte tyttebær og sukker med en håndmikser.
-
Varm pitabrødene lune i ovnen.
-
Rør sammen yoghurt, finhakket persille og koriander (spar noen blader til servering) og en klype salt.
-
Legg en stor skje yoghurt på hver tallerken og spre den utover. Hell over litt olivenolje og rørte tyttebær i et sirkelmønster.
-
Legg på en neve ruccula, noen falafler og topp med litt urter. Server sammen med brødene.