Julefalafler med rørte tyttebær

Disse julefalaflene kommer alle til å elske - også kjøtteterne.

Ingredienser

Julefalafler

  • 1 pk Kikerter
  • 0,5 stk Gul løk
  • 0,5 potte Frisk persille
  • 0,5 potte Frisk koriander
  • 50 g Pistasjkjerner
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1 ts Malt koriander
  • 1 klype Malt nellik
  • 0,5 ts Malt kardemomme
  • 2 ss Olivenolje pluss ekstra til steking
  • 1 ts Bakepulver
  • 1 ss Hvetemel
  • 0,5 ts Flaksalt

Rørte tyttebær

  • 200 g Tinte tyttebær
  • 75 g Sukker

Til servering

  • Pitabrød
  • 3 dl Gresk yoghurt
  • 0,5 potter Frisk persille
  • 0,5 potte Frisk koriander
  • Flaksalt
  • 2 ss Olivenolje
  • 4 ss Rørte tyttebær
  • 1 pose Ruccola

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skyll kikertene, spre dem utover et tørkepapir og klapp dem tørre.
  2. Kjør sammen løk, persille, koriander og nøtter i en foodprosessor til det er jevnt og grovt hakket. Riv eller finhakk hvitløken. Legg den i med kikertene og resten av ingrediensene og kjør det raskt sammen til blandingen er finhakket.
  3. Pensle en bakepapirdekket stekeplate godt med olje (for en god stekeskorpe), rull deigen ut til små boller på størrelse med golfballer og fordel dem utover platen.
  4. Bak dem i ca. 15 minutter til de er gylne og sprø utenpå – vend dem underveis.
  5. Rør sammen tinte tyttebær og sukker med en håndmikser.
  6. Varm pitabrødene lune i ovnen.
  7. Rør sammen yoghurt, finhakket persille og koriander (spar noen blader til servering) og en klype salt.
  8. Legg en stor skje yoghurt på hver tallerken og spre den utover. Hell over litt olivenolje og rørte tyttebær i et sirkelmønster.
  9. Legg på en neve ruccula, noen falafler og topp med litt urter. Server sammen med brødene.