Knuste, sprø poteter med urteolje

Perfekt tilbehør til middagen, eller som en snack i seg selv!

Ingredienser

  • 600 gram nypotet
  • 2 ts flaksalt
  • 1 neve friske urter (f.eks. persille, gressløk, timian, basilikum eller rosmarin)
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 sitron

Slik gjør du

  1. Skrubb potetene og kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og damp dem raskt, så potetene er helt tørre.
  2. Sett ovnen på 220 grader og legg potetene på et bakepapirkledd bakebrett. Klem potetene forsiktig flate med en gaffel eller undersiden av et glass, slik at litt av innsiden kommer frem. Ikke klem dem helt flate, da faller de fra hverandre.
  3. Kjør sammen urter, olje, sitronskall og salt i en foodprosessor og dryss dette over potetene.
  4. Stek potetene midt i ovnen til de blir gylne og sprø i kantene, cirka 15 min.