Nøttestek med sjampinjong og spinat

Nøttestek med sjampinjong og spinat

God festmat trenger ikke inneholde kjøtt.

Ingredienser

Nøttestek med sjampinjong og spinat

  • 1,5 dl Fullkornsris
  • 1 pk Sjampinjong
  • 2 stk Gul løk
  • 6 fedd Hvitløk
  • 2 ss Olje
  • 1 stor pose Spinat
  • 50 g Solsikkekjerner
  • 50 g Hasselnøtter, hakkede
  • 1 neve Fersk rosmarin eller 1 ss tørket
  • 1 neve Frisk timian
  • 5 stk Egg
  • 3 dl Melk
  • 1 ts Malt nellik
  • 1 ts Muskat
  • 1 ts Malt koriander
  • 0,5 ts Cayennepepper
  • 2 ss Soyasaus
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok risen etter anvisning på pakken. Ha gjerne grønnsaksbuljong i vannet for mer smak. Sett ovnen på på 200 grader. Hakk sopp, løk og hvitløk i små biter. Varm en stor panne med olje og stek hvitløken gyllen. Ha i sopp og løk, og stek på svak varme til det har fått farge og blitt mykt. Rør deretter inn spinaten slik at den også blir myk. Ha alt i en stor bolle sammen med kokt ris og urter. Ha i solsikkekjerner og hakkede hasselnøtter. Bland godt sammen. Pisk sammen egg, melk, malt nellik, muskat, salt, pepper, cayennepulver, koriander og soyasaus i en egen bolle. Hell dette over risen og soppen og rør sammen. Kle en brødform med bakepapir og ha blandingen oppi. Stek i ovnen i ca 40 min. La steken kjølne i formen og snu den før servering. Skjær opp i skiver.