Nøttestek med sjampinjong og spinat

Nøttestek med sjampinjong og spinat

Et perfekt alternativ til deg som foretrekker vegetariske alternativer.

Ingredienser

  • 1,5 dl fullkornsris
  • 1 pakke sjampinjong
  • 1 stk gul løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 pose spinat
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter
  • 1 neve fersk rosmarin eller 1 ss tørket
  • 5 stk egg
  • 3 dl melk
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts muskat
  • 1 ts malt koriander
  • 0,5 ts cayennepepper
  • 2 ss soyasaus
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok risen etter anvisning på pakken. (Ha gjerne grønnsaksbuljong i vannet for mer smak.) Sett ovnen på 200 grader.
  2. Hakk sopp, løk og hvitløk i små biter. Varm en stor panne med olje og stek hvitløken gyllen. Ha i sopp og løk, og stek på svak varme til til det har fått farge og blitt mykt. Ha alt i en stor bolle sammen med kokt ris og urter. Ha i solsikkekjerner og hakkede hasselnøtter. Bland godt sammen.
  3. Pisk sammen egg, melk, malt nellik, muskat, salt, pepper, cayennepulver, koriander og soyasaus i egen bolle. Hell dette over risen og soppen og rør sammen.
  4. Kle en brødform med bakepapir og ha blandingen oppi. Stek i ovnen i ca. 40 minutter. La steken kjølne i formen og snu den før servering. Skjær opp i skiver.