Pasta med ovnsbakt pastinakk, hasselnøtter og persille

Prøv denne spennende pastaretten med pastinakk og nøtter.

Ingredienser

Pasta med ovnsbakt pastinakk, hasselnøtter og persille

  • 1 dl Hasselnøtter
  • 4 stk Pastinakker
  • 0,5 dl Olivenolje
  • Flaksalt
  • 1 ss Honning
  • 400 g Spagetti
  • 80 g Grana padano
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 neve Frisk persille
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Rist nøttene gylne på et stekebrett, legg dem over på et kjøkkenhåndkle og gni av den brune hinnen. Grovhakk nøttene og legg dem til side.
  3. Skrell pastinakkene og skjær dem i lange staver. Legg dem i en haug på et stekebrett, hell over 2 ss olje og vend dem godt inn. Fordel dem utover, strø over en klype salt og bak dem til de er myke og har fått en fin og mørk stekeskorpe. Hell honningen over straks de er ute av ovnen slik at den smelter.
  4. Kok pastaen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Riv osten og skallet på sitronen fint og finhakk persillen. Vend mesteparten inn i pastaen (spar en liten neve til servering) sammen med resten av oljen og sitronsaften.
  5. Smak til med salt og pepper og topp med pastinakkstaver, nøtter og resten av osten, sitronskallet og persillen.