Pizzawrap uten kjøtt

Rektangelformet pizza med tomatsaus, ost, rødløk og pecannøtter toppes med en fargerik grønnsaksalat. Brett eller rull og spis i vei!

Ingredienser

  • 1 pakke Pizzabakeriets Pizzamel, 2 eller 4 porsjoner

Til en pizza trenger du:

  • 0,8 stk Pizzabakeriets pizzasaus eller annen pizzasaus
  • 0,5 pakke Apetina Mozzarella / Cheddar mix eller annen type revet ost
  • 10 stk pecannøtter (mandler eller valnøtter kan også brukes)
  • 0,3 pakke Bama Rødbetmix
  • 0,3 pakke Bama Ruccola mix eller annen grønn salat
  • 20 g parmesan eller grana padano
  • 0,5 stk sitron
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 275 °C eller maks temperatur, og sett inn stekebrett, pizzastein eller pizzastål til forvarming.
  2. Bland posens innhold med 1,5 dl (150 g) kaldt vann og 2 ss olje (25 g). Elt 12 minutter i kjøkkenmaskin på middels hastighet.
  3. Form deigen til 2 eller 4 deigboller og hev tildekket i rundt 30 minutter. Klargjør toppingen.
  4. Grønnsaksalat: Ha rødbetmix, grønn salat, revet grana padano, revet sitronskall og olivenolje i en bolle og bland godt.
  5. Skjær opp rødløken i strimler.
  6. Dryss litt mel på bordet, form deigbollen ved å dra ut fire hjørner med fingrene og form den til et rektangel med hendene, du kan evt bruke kjevle, til du får ønsket størrelse på pizzabunnen. Det viktigste er at bunnen blir tynn nok til at den kan brettes etter steking.
  7. Fordel Pizzabakeriets Pizzasaus slik at den dekker godt. Strø på ost, strimlet rødløk og pecannøtter.
  8. Steking av pizzaen avhenger av hva du skal steke den på og hvilken temperatur du har i ovnen: Stekeplate - på midterste rille i 4-7 minutter. Pizzastein – nederste rille i 3-6 minutter Pizzastål – nederste rille i 3-5 minutter
  9. Pizzaen er ferdig når osten er smeltet og gripekanten er gyllen. Ta pizzaen ut av ovnen og legg den på en skjærefjøl, legg på grønnsaksalaten på halve pizzaen og brett den andre siden over. Skjær opp wrapen i ønskede biter og server.