Quinoa med ovnsbakte grønnsaker og cashewdressing

Gryte proppfull av næring!

Ingredienser

  • 2 stk Gulrøtter
  • 1 stk Søtpotet
  • 8 stk Asparges
  • 2 stk Røde paprika
  • 1 stk Blomkål
  • 1 ts Gurkemeie
  • 2 ss Olivenolje
  • 1 ts Flaksalt
  • 1 ts Pepper
  • 4 dl Quinoa
  • 4 stk Egg
  • 1,5 dl Cashewnøtter
  • 2,5 dl Frisk koriander
  • 3 ss Sitronsaft
  • 0,4 stk Rød chili
  • 2 stk Hvitløksfedd

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Skrubb gulrøttene og skjær dem i tynne strimler. Skrell søtpoteten og skjær den i tynne skiver. Skjær aspargesen i to på langs, og paprikaen i strimler. Legg grønnsakene jevnt utover et stekebrett. Skjær blomkålen i små buketter, vend dem i gurkemeie og legg dem på brettet.
  2. Hell over 2 ss olivenolje, strø over salt og pepper og bak i 20 minutter. Kok quinoaen etter anvisning på pakken. Kok eggene i 6.5 minutter og skyll dem straks i iskaldt vann før du skreller dem. Kjør alle ingrediensene til dressingen sammen i en foodprosessor. Server quinoaen fire boller toppet med grønnsaker i små grupper, ett egg og dressing.