Risotto med bakte rotgrønnsaker

Risotto med bakte rotgrønnsaker

Lag en smakfull risotto med rotgrønnsaker.

Ingredienser

Risotto med bakte rotgrønnsaker

  • 4 stk Gulrøtter
  • 2 stk Pastinakker
  • 2 ss Olivenolje
  • 4 stilker Timian
  • 0,3 ts Salt
  • 0,3 ts Nykvernet pepper
  • 1 stk Gul løk
  • 1 fedd Hvitløk
  • 2,5 dl Risottoris
  • 3 ss Smør
  • 1,5 dl Hvitvin
  • 1 terning Grønnsaksbuljong
  • 4 dl Vann
  • 50 g Grana padano
  • 2 ss Sitronsaft
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 1 neve Mandler

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 230 grader. Vask og skrell grønnsakene. Skjær dem i grove biter og legg dem i en ildfast form. Hell over olivenolje, timianblader, salt og pepper og vend alt sammen. Bak grønnsakene i ovnen til de er møre og har fått en fin og gyllen farge. Finhakk løk og hvitløk og fres det med risen i 2 ss smør i en dyp panne. Rør konstant for å unngå farge. Når risen har fått et gjennomsiktig skjær heller du over vinen og lar det koke i ca. 1 min. Spe risen gradvis med buljong rørt ut i kokende vann. La risen småkoke under stadig omrøring til risen er myk, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 20 min. Tilsett revet grana padano og sitronsaft og rør godt. Ha i resten av smøret og smak til med salt og pepper. Rist mandlene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og hakk dem fint. Server risottoen i porsjonstallerkener toppet med grønnsaker, litt revet grana padano og mandler.