Ingredienser
Risotto med bakte rotgrønnsaker
-
4
stk
Gulrøtter
-
2
stk
Pastinakker
-
2
ss
Olivenolje
-
4
stilker
Timian
-
0,25 ts Salt
-
0,25 ts Nykvernet pepper
-
1
stk
Gul løk
-
1
fedd
Hvitløk
-
2,5
dl
Risottoris
-
3
ss
Smør
-
1,5
dl
Hvitvin
-
1
terning
Grønnsaksbuljong
-
4
dl
Vann
-
50
g
Grana padano
-
2
ss
Sitronsaft
-
0,5
ts
Salt
-
0,5
ts
Nykvernet pepper
-
1
neve
Mandler
Slik gjør du
-
Forvarm ovnen til 230 grader.
Vask og skrell grønnsakene. Skjær dem i grove biter og legg dem i en ildfast form. Hell over olivenolje, timianblader, salt og pepper og vend alt sammen.
Bak grønnsakene i ovnen til de er møre og har fått en fin og gyllen farge.
-
Finhakk løk og hvitløk og fres det med risen i 2 ss smør i en dyp panne. Rør konstant for å unngå farge. Når risen har fått et gjennomsiktig skjær heller du over vinen og lar det koke i ca. 1 min.
Spe risen gradvis med buljong rørt ut i kokende vann. La risen småkoke under stadig omrøring til risen er myk, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 20 min. Tilsett revet grana padano og sitronsaft og rør godt. Ha i resten av smøret og smak til med salt og pepper.
Rist mandlene gylne i en tørr stekepanne på middels varme og hakk dem fint.
Server risottoen i porsjonstallerkener toppet med grønnsaker, litt revet grana padano og mandler.