-
Kok rødbetene myke i saltet vann, ca. 30 min. Avkjøl før du skreller og skjærer dem i tynne skiver.
-
Sett ovnen på 200 grader. Skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver og legg dem i en skål sammen med rødbetene. Vend inn honning og balsamico og bland godt sammen.
-
Smør olivenolje i bunnen av en springform. Dekk bunnen av formen pent med rødbetskiver. Dette vil være toppen av paien når du snur den. Ha i resten av fyllet og litt fersk timian.
-
Form paideigen så den får samme størrelse som paiformen. Legg den over grønnsakene og press forsiktig ned langs sidene.
-
Stek i midten av ovnen i ca. 25-30 min. Avkjøl paien litt før du vender den forsiktig over på et serveringsfat. Fjern bunnen og paiformen.
-
Bland sammen ost og rømme til en krem. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne over middels varme. Avkjøl og bryt dem opp i grove biter.
-
Server paien med ostekrem og valnøtter.