Rødbetpai Tarte Tartine med chevrekrem og valnøtter

Rødbetpai Tarte Tartine med chevrekrem og valnøtter

En vegetarisk pai der sunne, saftige og søte rødbeter er hovedingrediens.

Ingredienser

  • 4 stk store rødbeter
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss honning
  • 3 ss balsamico
  • 1 neve timian
  • 1 stk ferdig paibunn
  • 100 g Chevre eller Snøfrisk
  • 2 ss rømme
  • 2 dl valnøtter

Slik gjør du

  1. Kok rødbetene myke i saltet vann, ca 30 min. Avkjøl før du skreller og skjærer dem i tynne skiver.
  2. Sett ovnen på 180 grader.
  3. Skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver og legg dem i en skål sammen med rødbetene. Vend inn honning og balsamico og bland godt sammen.
  4. Smør olivenolje i bunnen av en springform. Dekk bunnen av formen pent med rødbetskiver. Dette vil være toppen av paien når du snur den. Ha i resten av fyllet og litt fersk timian. Form paideigen så den får samme størrelse som paiformen. Legg den over grønnsakene og press forsiktig ned langs sidene. Stek i midten av ovnen i ca. 25-30 min.
  5. Avkjøl paien litt før du vender den forsiktig over på et serveringsfat. Fjern bunnen og paiformen.
  6. Bland sammen ost og rømme til en krem. Server paien med ostekrem og valnøtter.