Rødbetpai Tarte Tartine med chevrekrem og valnøtter

En vegetarisk pai der sunne, saftige og søte rødbeter er hovedingrediens.

Ingredienser

Rødbetpai Tarte Tartine med chevrekrem og valnøtter

  • 4 stk store rødbeter
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss honning
  • 3 ss balsamico
  • 1 neve timian
  • 1 stk ferdig paibunn
  • 100 g Chevre
  • 2 ss rømme
  • 2 dl valnøtter

Slik gjør du

  1. Kok rødbetene myke i saltet vann, ca. 30 min. Avkjøl før du skreller og skjærer dem i tynne skiver.
  2. Sett ovnen på 200 grader. Skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver og legg dem i en skål sammen med rødbetene. Vend inn honning og balsamico og bland godt sammen.
  3. Smør olivenolje i bunnen av en springform. Dekk bunnen av formen pent med rødbetskiver. Dette vil være toppen av paien når du snur den. Ha i resten av fyllet og litt fersk timian.
  4. Form paideigen så den får samme størrelse som paiformen. Legg den over grønnsakene og press forsiktig ned langs sidene.
  5. Stek i midten av ovnen i ca. 25-30 min. Avkjøl paien litt før du vender den forsiktig over på et serveringsfat. Fjern bunnen og paiformen.
  6. Bland sammen ost og rømme til en krem. Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne over middels varme. Avkjøl og bryt dem opp i grove biter.
  7. Server paien med ostekrem og valnøtter.