Sellerirotburger

Ingredienser

  • 1 stk sellerirot
  • 4 stk burgerbrød
  • 8 fine blader crispysalat

Dressing

  • 1 stk egg
  • 2 ss sriracha
  • 1 ts dijonsennep
  • 2,5 dl nøytral olje
  • Salt og sitron til smak

Pesto

  • 1 potte persille
  • 5 ss skollede mandler (kan byttes med hasselnøtter)
  • 60 g revet parmesan
  • 3 dl olivenolje
  • Fersk kvernet sort pepper og flaksalt til smak

Grillede cherrytomater

  • 16 cherrytomater
  • 1 liten klype sukker
  • 1 liten klype flaksalt
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Bak sellerien på 200 grader i ca 1 time. Den skal være helt mør.
  2. Skrell den og kutt i skiver på ca 1,5-2 cm. Bland sammen olivenolje og røkt paprikapulver og pensle sellerien godt. Dryss litt flaksalt over.
  3. Grill på begge sider.
  4. Ha alle ingrediensene i en høy beholder og kjør sammen med en stavmikser ved at du starter i bunnen på beholderne og drar den oppover for å lage en emulsjon.
  5. Pestoen lages ved at alle ingredienser kjøres sammen. Smak til med salt og pepper. Alternativt kan den gjerne lages i en morter.
  6. Cherrytomater grilles i en ildfast form eller på folie til de er møre med litt olivenolje, salt og sukker.