Tortilla med spicy kikerter, blomkål og brokkoli

Denne oppskriften gir en kjøttfri og spennende vri på fredagstacoen.

Ingredienser

  • 0,5 stk blomkål
  • 0,5 stk Brokkoli
  • 2 ss Olje
  • 2 ss Sesamfrø
  • 1 pakke Kikerter
  • 1 ss Cumin
  • 1 ts Cayennepepper
  • 1 ts Sambal oelek
  • 1 dl Gresk yoghurt
  • 8 stk Tortilla
  • 1 stk Avocado
  • 1 pose Salatblanding
  • 1 stk Lime
  • 1 potte Koriander

Slik gjør du

  1. Del opp blomkål og brokkoli i små buketter. Varm en stekepanne med litt olje. Ha i sesamfrø, kikerter, blomkål og brokkoli. Tilsett krydder. Stek på høy varme under omrøring i ca. 5 min, men ikke så det blir brent.
  2. Bland sammen chilipaste og yoghurt, så har du sausen. Denne kan fint få stå noen minutter å sette seg før du skal servere.
  3. Grill eller stek tortillaene deretter lett i en stekepanne eller ovn. Del opp avokadoen i skiver.
  4. Server de stekte grønnsakene i tortillalefser med yoghurtdressing, salatmiks, avokado, en limebåt og koriander.