Vegetar ostekake med squash toppet med ruccula og rørte tyttebær

Denne gode vegetarretten er super når du vil ha en kjøttfri middag.

Ingredienser

Ostekake med squash

  • 100 g Smør, pluss ekstra til smøring
  • 125 g Saltkjeks (Tuc eller Ritz)
  • 0,5 stk Sitron, kun skallet
  • 2 stk Sjalottløk eller 1 liten gul løk
  • 1 stk Squash
  • 180 g Philadelphia
  • 120 g Rømme
  • 1 dl Lett sammenklemte friske urter (persille og timian eller rosmarin)
  • 3 stk Egg
  • 200 g Revet ost, feks Tine 4 oster
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Til servering

  • 1 pk Ruccula
  • Rørte tyttebær

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Dekk bunnen av en kakeform med avtagbar bunn (diameter ca. 22 cm) med bakepapir og smør hele godt med smør.
  2. Legg kjeksene i en plastpose og kjevle dem til de er most. Legg dem i en bolle, hell over 75 g smeltet smør og finrevet sitronskall og rør det godt sammen. Klem blandingen jevnt utover bunnen på kakeformen med fingrene.
  3. Hakk løken fint, riv squashen og stek dem i resten av smøret på middels til høy varme til nesten all væsken har fordampet. Fjern pannen fra varmen, tilsett kremost og rømme og rør om til det har smeltet.
  4. Rør inn pisket egg, finhakkede urter og ost, og smak til med salt og pepper. Hell blandingen i kakeformen og stek den i ca. 40 minutter.
  5. Kaken skal føles fast og så vidt ha fått en litt gyllen farge.
  6. Server den romtemperert toppet med ruccula, med rørte tyttebær til.