Vegetarburgere med urte-pommes frites

Lag kjøttfri middag på grillen. Vegetarburgere med urte-pommes frites og syltet gulost er kjempegodt!

Ingredienser

Burgere

  • 2 pk Dagens burger vegetar
  • 1 fedd Hvitløk
  • 1 neve Frisk bladpersille
  • 2 dl Drømmelett
  • 1 ts Sitronsaft
  • 0,5 ts Flaksalt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper
  • 1 stk Gul løk
  • 1 ss Raps- eller olivenolje
  • 4 stk Dagens burgerbrød brioche
  • 1 stk Crispisalat

Pommes frites

  • 8 stk Poteter
  • 2 ss Oliven- eller rapsolje
  • Flaksalt
  • Nykvernet pepper
  • 1 stk Sitron, skallet
  • 3 fedd Hvitløk
  • 0,5 dl Bladpersille, sammenklemt

Syltet gulrot

  • 0,5 dl Hvitvinseddik
  • 1,5 dl Varmt vann
  • 2,5 ss Sukker
  • 0,5 ss Flaksalt
  • 2 stk Gulrøtter
  • 1 stk Rød chili

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk og persille og bland med Drømmelett, sitronsaft, salt og pepper. Sett dressingen til side.
  2. Skjær løken i skiver, pensle ringene med litt olje og stek dem på et folieark på grillen. Grill burgerne til de er gjennomstekt og har fine grillmerker på begge sider.
  3. Varm brødene raskt på grillen og smør dem med dressing. Legg på salatblader, burger, løkringer og syltet gulrot og server sammen med pommes friten.
  4. Forvarm ovnen til 200 grader. Skrubb eller skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver, deretter i staver.
  5. Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, hell over oljen og strø over en god klype salt og pepper. Vend det sammen og fordel potetene utover. Stek dem i ca. 30 minutter, til potetene er gylne og sprø.
  6. Vask sitronen grundig og riv skallet på den fineste settingen på rivjernet.
  7. Finhakk hvitløken og persillen og bland det sammen med sitronskallet. Vend inn urteblandingen i potetene med en gang de er ferdig stekt.
  8. Rør sammen eddik, vann, sukker og salt i en bolle til sukkeret har løst seg opp. Skjær gulrøttene og chilien i tynne skiver på skrått og legg dem i et sylteglass. Hell over laken og sett glasset i kjøleskapet i minimum 1 time, helst 4 timer.