Vegetarkaker med potetgrateng og aspargesbønnesalat

Vegetarkaker med potetgrateng og aspargesbønnesalat

Prøv vegetarkaker med potetgrateng til middag i dag.

Ingredienser

Vegetarkaker

  • 1 dl Hasselnøtter
  • 2 stk Sjalottløk
  • 2 stilker Timian
  • 2 fedd Hvitløk
  • 4 ss Olivenolje
  • 0,5 ts Malt muskat
  • 1 ts Malt ingefær
  • 2 ss Linfrø
  • 5 ss Varmt vann
  • 200 g Kidneybønner
  • 1 stk Egg
  • 4 ss Potetmel
  • 2 ss Havregryn
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Nykvernet pepper

Potetgrateng

  • 800 g Poteter
  • 0,5 dl Olivenolje
  • 3 stk Laurbærblader
  • 0,5 ts Salt
  • 0,3 ts Nykvernet pepper
  • 2 stilker Rosmarin

Aspargesbønnesalat

  • 400 g Aspargesbønner
  • 1 stk Brødskive
  • 2 ss Smør
  • 1 fedd Hvitløk
  • 0,3 ts Salt
  • 2 dl Crème fraîche
  • 2 ss Sitronsaft
  • 1-2 Sjarlottløk
  • 1 potte Gressløk
  • 0,3 ts Nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Bløtlegg nøttene i kaldt vann i 30 min. Sil av vannet og kjør nøttene til smuler i en foodprosessor. Finhakk sjalottløk, timian og hvitløk og stek dem i en panne med 2 ss olivenolje til løken er blank. Tilsett nøttesmulene og stek under omrøring til alt er gyllent. Ha i muskat og ingefær og stek i et par minutter til. Knus linfrøene i en morter og bland dem med det varme vannet i en liten skål. Skyll bønnene og legg dem i foodprosessoren sammen med egg, løkmiksen og linfrøblandingen. Kjør alt sammen til en jevn masse. Tilsett potetmel og havregryn til du har en deig du kan forme til kaker. Smak til med salt og pepper. Form kaker av deigen. Stek dem i en panne med litt olje på medium til høy varme til de er gylne, ca. 5 min. på hver side.
  2. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, ca. 3-4 mm. Legg dem i en stor bolle og hell over olje. Knus laurbærbladene i en morter og dryss dem over potetene sammen med salt og pepper. Bland alt godt sammen med hendene og legg det over i en ildfast form. Topp med rosmarinstilkene, litt ekstra olje og nykvernet pepper. Stek gratengen midt i ovnen i ca. 40 min. til potetene er møre.
  3. Skyll aspargesbønnene. Kok dem raskt i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og avkjøl dem i kaldt vann. Riv brødskiven til smuler og stek dem gylne og sprø i en stekepanne med smør på middels til høy varme. Tilsett finhakket hvitløk og en klype salt. Vend aspargesbønnene sammen med crème fraîche, sitronsaft, finhakket sjalottløk og hakket gressløk. Smak til med salt og pepper og topp med hvitløkssmuler. Server sammen med vegetarkakene og potetgratengen.