
Ramen med kylling og soyamarinerte egg
Har du først laget soyamarinerte egg én gang, er det lett å bli hekta. De er enkle å lage og fulle av smak.
Ramen er Japans ultimate comfort food, og med noen enkle triks kan du lage din egen versjon hjemme. Her får du en smakspakket kraft med ingefær og hvitløk, friske grønnsaker og nudler som binder alt sammen. De soyamarinerte eggene er prikken over i-en, laget med Prior frokostegg som blir akkurat passe kremete i midten og fulle av umami etter en stund i marinaden.
Bli KIWI PLUSS-kunde!
Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt og 50 % bonus på bleier, bind og tamponger!
Du trenger:
(2–3 porsjoner)
Soyamarinerte egg:
- 4 Prior egg
- 2 dl vann
- 2 ss riseddik (kan erstattes med eplecidereddik)
- 4 ss honning
- 2 ss sesamolje
- 1 dl vårløk, i skiver1 hel chili, i skiver
- 2 fedd hvitløk, finrevet
- 0,5 dl ristede sesamfrø

Ramen:
- 2 kyllingfileter, ferdigstekt
- 1 liter grønnsakskraft
- 2 ss soyasaus
- 1 ss olje
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 liten bit fersk ingefær, revet
- 2 vårløk, i ringer2 gulrøtter, finstrimlet
- 100-200 g aromasopp
- 200 g nudler (ramen eller eggnudler)
Slik gjør du det:1. Kok eggene i 6 til 7 minutter, skyll i kaldt vann og avkjøl umiddelbart. Skrell eggene når de er helt avkjølt og sett til side.
2. Rør sammen soyasaus, vann, riseddik, honning, sesamolje, vårløk, chili, hvitløk og ristede sesamfrø til en marinade. Legg i eggene og la stå mens du lager resten. Gjerne noen timer i kjøleskap for mer smak, eller over natten. Jo lenger du marinerer eggene, desto bedre blir de.
3. Forvarm ovnen til 180 grader, over- og undervarme.
5. Stek aromasopp i skiver i litt smør, krydre med salt og pepper og sett til side.
6. Varm opp litt olje i en kjele, fres hvitløk og ingefær raskt. Hell i grønnsakskraften og soyasaus. La det småkoke i 5 til 10 minutter.
7. Kok nudlene etter anvisning på pakningen.
8. Server nudlene med varm kraft, skiver av kyllingfilet, strimlet gulrot, smørstekt aromasopp, chili i ringer, koriander, sesamfrø og lime. Del eggene i to og legg dem på toppen.
9. Topp med vårløk, chili og koriander ved servering og nyt!
