
Tre enkle og smakfulle sommerretter med laks
Laks er perfekt sommermat - det er både sunt, raskt og enkelt å lage. Her får du tre smakfulle oppskrifter med laks som passer perfekt på varme dager.
Laks er like perfekt på sommermenyen som resten av året, og er sunt, smakfullt og rikt på omega-3. Laks trenger ikke å være kjedelig og du kan inkorporere det i populære retter som taco, burger eller pastasalat.
Ønsker du en rimeligere middagsløsning, er laks fra First Price et godt valg. Den frosne laksen er like næringsrik som fersk, og oppdrettet og produsert i Norge.
Har du glemt å tine laksefiletene på forhånd? Selv om du får best resultat hvis du tiner dem først, kan laksefileter brukes direkte fra fryseren, både i ovn eller stekepanne. Bare husk å beregne litt mer tid.
Her er tre enkle og gode oppskrifter med laks fra First Price:
Pastasalat med laks

4 porsjoner
20 minutter
Du trenger:
- 400 g First Price fusilli pasta
- 4 stk First Price laksefileter
- 2 ss pesto
- 1 salat
- 1 agurk
- 10 stk cherrytomater
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Tilbered First Price pasta etter anvisning på pakken og avkjøl.
- Riv opp salaten. Del cherrytomater i to og agurk i skiver.
- Vend sammen avkjølt pasta med pesto, salat, cherrytomater og agurk.
- Varm opp en stekepanne med litt olje på middels varme. Stek First Price laksefilet på hver side. Senk varmen og la den steke videre til den er helt gjennomstekt, ca. fem minutter.
- Riv opp laksen i biter og vend inn i pasta
Hjemmelaget lakseburger

4 porsjoner
25 minutter
Du trenger:
- 4 stk First Price laksefileter
- ¼ løk
- 2 ts griljermel
- 1 First Price egg
- Salt og pepper etter smak
- Olje til steking
- 4 stk First Price hamburgerbrød
- 1 pk coleslaw
- Fersk koriander
Slik gjør du:
- Tin laksen over natten i kjøleskapet eller én time i kaldt vann.
- Ha laksefileter, løk, griljermel, egg, salt og pepper i en foodprocessor eller blender. Kjør til du har en jevn deig.
- Form massen til burgere.
- Varm opp en stekepanne med litt olje. Stek lakseburgerne i en panne til de er gylne og gjennomstekte.
- Server lakseburgere i lune hamburgerbrød med coleslaw og koriander.
Laksetaco med avokado og mangosalsa

4 porsjoner
20 minutter
Du trenger:
- Olje til steking
- 4 First Price laksefileter
- 2 ss First Price tacokrydder
- 0,5 dl vann
- 1 rødløk fra First Price
- 1 avokado fra First Price
- 1 mango fra First Price
- 1 ts chili
- 1 lime
- Fersk koriander
- 4 stk First Price tortillalefser
- Salat
- Lettrømme
Slik gjør du:
- Tin laksen over natten i kjøleskapet eller én time i kaldt vann.
- Varm opp en stekepanne med litt olje på middels varme.
- Stek First Price laks i pannen til den er lett brunet på hver side.
- Ta laksen ut, rør sammen tacokrydder og vann i pannen.
- Ha laksen tilbake i pannen og sett på lokk. La fisken steke til den er gjennomstekt, ca 10 minutter.
- Kutt rødløk i skiver. Del avokado og mango i terninger. Finhakk chili.
- Lag en enkel salsa ved å blande mango, avokado og rødløk. Topp med litt saft fra lime og fersk koriander.
- Varm opp tortillalefsene etter anvisning på pakken.
- Topp tortillalefsene med litt salat, mango- og avokadosalsa, lettrømme og koriander.