5 nye måter å servere fiskekaker på

Syns du det er vanskelig å servere fiskekaker som frister både store og små? Med mer spennende tilbehør blir fiskekakene alt annet enn kjedelig.

Har du barn som rynker på nesen når de hører at det er fisk til middag? Da kan det være smart å forsøke å servere fisken i form av kaker.

For mange barn er fiskekaker enklere å like enn et fiskestykke, og middagen blir ekstra sunn hvis du velger fiskekaker med ekstra mye fisk. Med variert tilbehør, frister den også de voksne.

Fiskekaker med høyt innhold av fisk

– Fiskekaker kan være sunn, god og enkel hverdagsmat. Husk bare å velge fiskekaker med minst 60 – aller helst 80 – prosent fiskeinnhold og sunt tilbehør, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Fiskekaker med høyt fiskeinnhold teller som ett av ukens fiskemåltider, og så kan du supplere med fet fisk som laks eller ørret en annen dag i uken. Det er nemlig kun de fete fiskeslagene som bidrar med D-vitamin og viktige omega 3-fettsyrer.

Variert middag med fiskekaker

En stor fordel med fiskekaker er at de er superraske å tilberede. Noen minutter i pannen er alt som skal til, så dette er mat som også kan spises på travle dager.

Her er fem nye måter å servere fiskekakene på:

1. Fiskekaker i pita med pesto, avokado og salat

Ute etter en lynrask middag? Kjappere enn dette får du det nesten ikke. Pitabrød er rett og slett en liten gave til den travle barnefamilien. Her kan nemlig barna pakke sin egen pita med egne favorittingredienser. Vårt forslag er å bruke pesto, avokado og salat. Milde smaker som mange barn også liker, men her er det bare bruke fantasien og det du har tilgjengelig! Bruk gjerne pitabrød med fullkorn for en enda sunnere middag.

Se oppskrift på KIWI


2. Fiskekaker i biter med pastaskruer

Pasta er en favoritt blant mange. Med erter og fiskekaker i biter har du en superrask og enkel hverdagsmiddag for hele familien. 

Se oppskrift på KIWI.no


3. Fiskekaker med rødbetråkost, byggryn og yoghurtdressing

Riv rødbeter, sil av juicen, press over appelsinsaft og ha noen dråper olivenolje og finrevet appelsinskall sammen rødbetene. Smak til med salt, topp med ristede valnøtter og du har et supert alternativ til vanlig råkostsalat når du skal servere fiskekaker.

Byggryn og yoghurtdressing gjør måltidet komplett både for kropp og gane.

Se oppskrift på Lofoten.no


4. Fiskekaker med potetsalat

Stekte fiskekaker med potetsalat er lett å like. Potetsalaten kan du kjøpe ferdig, men det er også enkelt å lage den selv. Gjør det gjerne kvelden i forveien, så er det bare å finne den frem når det er tid for middag.

Forsøk for eksempel denne oppskriften med poteter, purre, paprika og persille.

Se oppskrift på 3iuka

5. Fiskekaker med råkost

Råkostsalat er en klassiker til fiskekaker. Lager du den av sesongens kål, epler, gulrot, purre og fennikel blandet med kesam, dijonsennep og appelsinsaft, får du en frisk og god salat som både små og store vil like. Blir det noe igjen, kan du spise det til lunsj neste dag.

Se oppskrift på KIWI