5 nye måter å servere fiskepinner på

Fiskepinner er ikke bare fiskepinner. Det er en kjapp, sunn og god hverdagsklassiker som kan serveres på utallige måter. Her er noen av dem.

Fiskepinner er kjent som barnas favoritt, men ses ofte på som litt kjedelig blant oss voksne. Det trenger de absolutt ikke være!

Det finnes mange typer fiskepinner, og enda flere måter å servere dem på. Fiskepinner er kjapp, enkel og god fiskemiddag for alle. Hva med å teste ut en av disse middagene i dag?

1. Wraps med fiskepinner og salat

ALTERNATIV FISKEPINNERETT: Fiskepinner kan tilberedes i ovnen eller i stekepanna. Å varme dem i ovnen er det sunneste, og det som anbefales for best resultat. FOTO: Montasje/Findus

Skjær mango og avokado i biter og rødløk i skiver. Rør sammen urter og lettrømme, og smak til med litt salt og pepper. Fyll hver wrap med salat og grønnsaker, del fiskepinner i to og legg på toppen. Ha på litt rømmedressing og rull sammen.

Se oppskrift fra Findus her

2. Fiskepinner og sprø søtpotetfries

SPRØTT TILBEHØR: Søtpotetfries smaker godt til så mangt – også alle typer fiskepinner, panert fisk og fiskekaker. FOTO: KIWI.no

Hemmeligheten bak ekstra sprø søtpotetfries er å legge de i vann noen timer før. Skrell og skjær søtpoteten i frites-størrelse, legg dem i kaldt vann i kjøleskapet. Når det er middagstid lar du dem renne av og legger dem i en bolle. Strø over maizena, salt og rapsolje. Bland godt sammen. Fordel frites på et bakepapir på en stekeplate og stek i ovn på 220 grader i cirka 25 minutter.

Forslag til servering: Agurksalat og sitron- og timianyoghurt 

Ellers smaker også aioli og salat helt supert til fiskepinner og søtpotetfries.

3. Fiskepinner med ovnsstekte poteter, salat og dipp

ENKELT OG GODT: Fiskepinner og annen ferdig panert fisk er en sikker vinner hos både voksne og barn. En super fiskemiddag i hverdagen. FOTO: Montasje/Findus/UNIL

Stek potetskiver eller båter i ovnen, lag en enkel salat og server med aioli, remulade eller sweet chili-saus blandet med majones. Også fiskepinner, da. En sikker vinner!


4. Fiskepinner med krydret ris

MER SMAK: Piff opp fiskepinnene med ekstra krydder. En enkel og kjapp rett med fiskepinner i hovedrollen. FOTO: Findus

Vend frosne fiskepinner i krydderblanding av chilipulver, hvitløkspulver, paprikapulver og spisskummen før du legger dem på stekeplate med bakepapir og steker.

Fres hakket rødløk i litt olje i en kjele. Ha i resten av krydret. Ha i ris og buljongterning og rør rundt. Hell på vann og hakkede tomater og kok til risen er klar. Rør inn hakket koriander helt til slutt.

Se oppskrift fra Findus her

5. Hjemmelagde fiskepinner

HJEMMELAGET: Med få ingredienser kan du lage dine egne fiskepinner. FOTO: KIWI.no

Har du testet å lage dine egne fiskepinner? Det er ikke veldig vanskelig. Skjær opp fisk og dryss over litt salt og pepper. Visp egg i en skål. Bland mel og griljermel i hver sin skål. Dobbelpanér fisken ved å først dyppe den i mel, deretter i egg og til slutt griljermelet. Sprøstek fisken i smør og olje.

Server med poteter, ris, potetmos, pasta eller salat.

Sjekk oppskrift fra KIWI her