Vi gir oss aldri på pris!

Enkle sparetips når lommeboka er tynn i januar

Noen små, enkle grep på matfronten kan få deg gjennom den blakkeste måneden i året både sunn, mett og fornøyd.

Ernæringsfysiolog Tine Sundfør slår et slag for havregrøten

For veldig mange av oss er økonomien litt ekstra trang i januar. Heldigvis er det ikke alltid veldig mye som skal til for å komme oss helskinnet gjennom den litt treige måneden. 

Slår et slag for havregrøten

Tine Sundfør er klinisk ernæringsfysiolog, og mener at noen måltider enkelt kan gjøres litt billigere uten at det går på bekostning av sunnhet, smak og næringsinnhold.

– Havregrøt er verdens billigste og beste frokost eller kveldsmat. I tillegg er det supersunt og metter godt. Betaglukanene i havre har også vist seg å senke kolesterolet, sier Sundfør.  

JA til mer suppe

Ernæringsfysiologen heier også på supper til middag. Hennes personlige favoritt er linsesuppe med tomat og chili, men også tomatsuppe med kokt egg eller blomkålsuppe med noen skinkebiter faller inn under fullverdig middag hos Sundfør. Felles for alle er at de er billige, kalorifattige og sunne.

I tillegg blir det ekstra billig når du kan få 15% Trumf-bonus på alle grønnsakene til suppen!

Visste du at suppeoppskrifter er det vi søker mest etter i januar? Se alle våre oppskrifter på hjemmelaget suppe her 

Bruk opp restene dine

Tine Sundfør er også forkjemper av å kaste mindre mat og bruke rester.

– Restene må merkes før de fryses ned, og det krever litt system i fryseren. Kaster du mye gammelt brød, kan det lønne seg å fryse det ned i skiver når det er fersk og bare ta opp det du trenger, foreslår ernæringsfysiologen.

Se flere tips her for hvordan du ser om maten i kjøleskapet og skapet fortsatt kan spises, selv om best før-datoen er passert.

Fire enkle sparetips

Vi har også samlet sammen noen tips som hjelper deg gjennom januar (og alle andre måneder når du vil, eller må, leve litt billigere):

Fire enkle sparetips i januar

1. Tredagers handling

Ukehandling høres alltid så flott ut, men er ikke alltid like lett å gjennomføre. Begynn med å handle for tre og tre dager av gangen. Det klarer du! Når du går færre ganger i butikken er det lettere å unngå impulskjøpene som ofte er både dyre og usunne.

Lavprisalternativene som er prisvinnere  

2. Spis litt mindre kjøtt

Bytt ut kjøtt, fisk og fugl med linser eller kikerter en eller flere dager i uka. Belgfrukter er veldig billige og gir deg sunne, vegetariske måltider som både kroppen og lommeboka nyter godt av.

Alternativt kan du spise litt mindre porsjoner med kjøtt, fisk og kylling, og øke mengden grønnsaker. Dersom du for eksempel drøyer pasta bolognese med revet gulrot slik at du bruker mindre kjøtt, så får du inn mer grønt, en mer spennende smak og en ekte italiensk bolognese!

3. Smør din egen lunsj

Ta med deg lunsj om du ikke har tilgang på en veldig billig og bra kantine. Om du ikke orker å lage ferdig lunsj hjemme er selvfølgelig grovt knekkebrød, sunt pålegg og litt frukt og grønt et billig og bra alternativ å handle med seg.

Husk vannflaska! Det koster mye å kjøpe drikke. Vann er det billigste, enkleste og sunneste alternativet. Om du bare MÅ ha litt smak kan du tilsette en liten skvett Fun Light eller smaksette vannet med frisk frukt.

4. Bruk KIWI PLUSS

Det er penger å spare på fordelsprogrammer. Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 prosent Trumf-bonus på all fersk frukt og grønt. Du får også 1 % Trumf-bonus på alle andre varer. Bli PLUSS-kunde her