Hvis lammestek, lammeskank eller fårikål er noe du liker å servere på lune høstkvelder, bør du definitivt smake serien Høgfjellslam fra Gilde.
Høgfjellslam er, som navnet skulle tilsi, lam som har beitet i høyfjellet. For at lammet skal kunne kvalifisere til det geografisk beskyttede merket «høgfjellslam», må sauen beite minimum 800 meter over havet.
- Prosessen bak kjøttmerkingen er lang og komplisert. Får man betegnelsen her til lands er det som å få tittelen parmaskinke i Italia, forteller produsent og styreleder i Høgfjellslam fra Gudbransdal, Ingebreth Sandbu.
Du kan lese mer om sauebonden og hva som er spesielt med Høgfjellslam-prosjektet her.
- Det ligger kolossalt mye arbeid bak dette her
Produkter fra Høgfjellslam
Høgfjellslam fra Nord-Gudbrandsdal får du hos KIWI, og dette er produktene du kan velge blant: