Nå kommer Oumph! til Norge

Endelig et soyaprotein for kjøttelskere

Foto: Food for Progress

På rekordtid har Oumph! gjort stor suksess i våre naboland. Vi i KIWI er svært glade for å snart få de populære og miljøvennlige vegetarproduktene i alle våre butikker.

Stadig flere nordmenn ønsker å begrense kjøttinntaket. Ifølge en undersøkelse Sentio har gjennomført for Nationen, sier én av fire nordmenn at de ønsker å spise mindre kjøtt i 2016. 

- Å begrense kjøttinntaket er viktig, både av hensyn til helsen og miljøet. Vi i KIWI ønsker å inspirere til et sunnere og grønnere kosthold, og er derfor glade for å kunne tilby denne nyheten på det norske dagligvaremarkedet, sier kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin i KIWI.

Stor suksess i Sverige
Gründer Anna-Kajsa Lidell og salgssjef Carl Montelius i Food for Progress gleder seg til å introdusere Oumph! for det norske markedet.
Gründer Anna-Kajsa Lidell og salgssjef Carl Montelius i Food for Progress gleder seg til å introdusere Oumph! for det norske markedet.

Vi gleder oss veldig til å komme inn på det norske dagligvaremarkedet! KIWI er allerede en foregangsfigur for et mer bærekraftig kosthold med 7,5 % bonus på frukt og grønt, fokus på sunn mat og å redusere matsvinn, sier gründer Anna-Kajsa Lidell.

Sammen med Anders Wallerman startet hun i 2014 selskapet Food for Progress, og allerede året etter ble Oumph! lansert i Sverige med enorm suksess. Fra uke 39 skal et utvalg av produktene være tilgjengelig i alle KIWIs 640 butikker over hele landet. Det gleder også Pål W. Thorbjørnsen, informasjonsansvarlig i Norsk Vegetarforening, seg til.

- Vi er glade for at KIWI går i forkant og satser aktivt på vegetar- og veganprodukter. Dette er sunne og lettvinte matvarer mange er nysgjerrige på, sier han.

Når Oumph! blir tilgjengelig i butikker landet over, blir det enklere og mer attraktivt å utforske grønt- og plantebasert kosthold, påpeker Thorbjørnsen.

Soyaprotein som ser ut som kjøtt

Oumph! er en helt ny generasjon soyaprotein, der soyabønner og vann har blitt bearbeidet til det får en unik, fiberaktig struktur som både ser ut som og har konsistens som det mange forbinder med kylling- eller svinekjøtt.

– Vår strategi har hele tiden vært å få så mange som mulig til å velge et mer bærekraftig kosthold. Vi kaller det «One Planet Food», som vil si mye plantebasert og lite kjøtt. Da er det viktig at vi lager mat folk faktisk vil ha, og som ser godt ut!

Disse får du hos KIWI

Hos KIWI vil du få tak i produktene som heter The Chunk og Pulled Oumph! i alle butikker fra uke 39, mens The Strip kan bestilles inn av hver enkelt butikk ved stor etterspørsel. Du finner produktene i frysedisken.

The Chunk er en naturell filet i litt forskjellige størrelser som du selv krydrer, mens Pulled Oumph! kommer ferdig marinert i økologisk BBQ-saus. Alle produktene kan både stekes, kokes, grilles og friteres. Det eneste som setter grenser er kreativiteten.

- Mitt beste tips er å lage en burger med Pulled Oumph!, coleslaw og syltet løk. Eller bruk den til fredagstacoen med litt ekstra krydret tilbehør på toppen, foreslår Oumph!-gründeren.